Dari Melecur ke Mulus

Perawatan Kulit Melecur: Kisah Master Amir.

Saya pernah melihat Master Amir in person semasa kelas Shaklee anjuran S2u Families di Shaklee Hq tahun 2016.

Memang kagum tengok betapa flawlessnya kulit dia. Jeles ai selaku wanita terakhir. Tapi siapa sangka beliau pernah alami masalah kulit akibat terbakar.

Jom baca perkongsian beliau bagaimana dia menukar kulit dari teruk ke licin dan bersih seperti sekarang. Manatau boleh memberi manfaat kepada kita semua.

==================================== 

Ramai juga nak tahu TRANSFORMASI Amir apabila muka terbakar semasa bln Ramadhan thn 2015


Ini antara Product Shaklee yg Amir ambil semasa/selepas kejadian berlaku.

Ketika baru sahaja terkena api, letak Basic H pada tempat terbakar. Kesemua tempat yang disapu Basic H, Alhamdulillah tidak menggelembung kulitnya dan tidak meninggalkan parut.



Warded di hospital 1 malam.

Selepas pulang ke rumah, terus consume secara konsisten:

1) Vit C 4 biji dan Vita E 2 biji untuk membantu memulihkan sel-sel kulit

2) Ostematrix
4-6 biji sbgi penganti pain killer amir sbb masih terasa sakitnya

3) Collagen Powder
1 sachet pagi dan 1 sachet sebelum tidur bagi membantu melembapkan kulit dan melicinkan juga

4) Zinc
2-3 biji bagi membantu merawat luka melecur
(Since sekarang Zink tiada dipasaran, boleh gantikan dengan Vitalea)

5) Alfalfa
5-10 biji bagi mengawal tahap kegatalan dikawasan melecur

6) ESP & Performance Drink
2 kali sehari bagi membekalkan protein untuk badan disamping tidak bagi terhidrat

Alhamdulillah, masa raya 2015 tu..Wajah Amir memang tak nampak macam pernah terbakar pun :)

Pengajaran dari kisah diatas ialah 

JANGAN BERMAIN API, 

KELAK TERBAKAR DIRI SENDIRI.

=============================
Tidak semestinya segala supplemen di atas khas untuk masalah kulit melecur sahaja.

Apa yang ingin dikongsi disini ialah andai kulit yang melecur pun boleh jadi mulus dan cantik dengan konsisten mengambil supplemen tersebut, apatah lagi kulit kita yang tidak pernah terbakar ni kan. 

So, masih ada harapan untuk flawless kulit. 

Kalau ada yang sudah rasa tercabar dengan melihat betapa mulusnya kulit Amir, cepat hubungi saya untuk dapatkan produk di atas. 

Semoga memberi manfaat.

* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

*Harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak). 


Penafian! Segala maklumat mengenai produk di blog ini bukanlah bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Pihak kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah atau kemudaratan hasil daripada bacaan di blog ini Terima kasih..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...