Duniaku Sihat Mengucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa Kepada Semua Pembaca Muslimin Muslimat.

Duniaku Sihat Mengucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa Kepada Semua Pembaca Muslimin Muslimat.

Nutriferon

Nutriferon

Semalam baru habis kelas mengenai sistem imun, baru betul-betul faham kepentingan nutriferon dalam sistem imun kita.
 Sistem imun kita ni kena jaga elok-elok, dan mai penyakit susah dah nak lawan. Biaq sistem imun kita kuat supaya datang la virus jenis apa, dia mampu tangkis. 
 
Peel orang kita, tak suka cegah tapi suka mengubati sedangkan mengubati itu kosnya jauh lebih tinggi dari mencegah..cuma mencegah perlu konsisten.tak leh hangat-hangat taik ayam. 

Berbalik kepada Nutriferon.

Apa itu Nutriferon

Nutriferon
Nutriferon merupakan produk Shaklee yang unggul dalam membantu untuk tingkatkan sistem imun. Ia bertindak secara semulajadi dengan kos lebih berpatutan berbanding suntikan interferon di hospital. Seperti saya jelaskan di artikel lepas bertajuk Cara Tingkatkan Sistem Imun, Nutriferon ini sangat penting untuk melawan virus yang ada dalam tubuh kita.

Artikel berkenaan Nutriferon

Latar Belakang Nutriferon

Hasil Kajian selama 40 tahun



Bahan-bahan Utama Nutriferon

Kandungan Nutriferon



Kebaikan Nutriferon

Antara Kebaikan Nutriferon

Testimoni

Testimoni 1

Siapa perlukan Nutriferon

Siapa yang perlu amik Nutriferon


Harga Retail: RM

Harga Diskaun Saya: RM  (Anda Jimat RM )


*Harga di atas tidak termasuk harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).


Berminat? Hubungi saya segera :
Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat

Cara Tingkatkan Sistem Imun

Sistem Imun

Apa pentingnya sistem imun kepada kita? Kalau hangpa belajaq sains masa sekolah dulu, mesti ingat kan.
Sistem imun ni ibarat sistem pertahanan badan manusia yang menahan tubuh badan kita dari serangan bakteria dan virus.
Macam sebuah negara, kalau pertahanan baik dan kuat, selamat lah negara tersebut dari serangan pihak musuh yang nak merosakkan negara itu.

 Sistem imun bukan semata-mata sel darah putih, ia bermula dengan:

 Sistem Pertahanan Luar 

1. kulit

Jangan tak tahu yang kulit sebenarnya merupakan sebahagian sistem imun pada manusia. jadi jangan dok bagi hakis kulit dgn produk bahaya  Ia menghalang tubuh kita dari bahan merbahaya dan cepat bertindakbalas supaya bahan tersebut tidak meresap ke dalam. Tetapi kalau dah terhakis kulit ( nak putih punya pasal), pertahanan luar sudah goyah.

Info Sains : Kulit merupakan organ terbesar dalam tubuh manusia. 

2. mukus
 Bendalir dalam rongga hidung yang menapis bakteria dari masuk ke saluran pernafasan. Kalau ingat lagi dalam kelas Sains, mukus ni juga membantu kita mengesan bau bahan kimia dgn baik.


3. Air mata


Air mata mampu bersihkan mata dari habuk yang masuk ke dalam mata. Sebab tu jangan gosok mata kuat-kuat kalau gatal mata takut ia merosakkan bahagian luar mata.

4. Peluh

Peluh mampu singkirkan toksin berlebihan dalam badan kita. Jika peluh kita berbau busuk menandakan kandungan urea yang tinggi dalam badan kita.
Jadi minum air banyak. Perpeluhan penting untuk menyihatkan tubuh kita.

Sistem Pertahanan Dalaman

Terdiri daripada Sel darah Putih dan juga interferon.

Seperti kita semua tahu, sel darah putih akan menghapuskan virus dan bakteria dari bermaharajalela dalam tubuh kita. Sebelum sel darah putih bekerja, interferon terlebih dahulu mengesan kehadiran patogen ini lalu menghantar isyarat kepada sel darah putih untuk bekerja. Jika interferon kurang, sistem imun menjadi kurang baik.

Interferon ini merupakan bahan protein yang ada dalam tubuh kita. Ia boleh bertindak secara semulajadi atau dengan suntikan ( toksin tinggi dan sesuai untuk pesakit kronik sahaja dan  untuk satu suntikan juga ia amat mahal.)

Disebabkan interferon ini sangat penting dalam sistem imun kita, Shaklee menawarkan produk Nutriferon yang akan bertindak secara semulajadi dan tidak bertoksin.
Bahan utama dalam Nutriferon
Ia merupakan penyelidikan selama 40 tahun oleh Saintis Jepun  bermula dengan 200 jenis herba dan akhirnya berjaya menyingkap 4 jenis herba terbaik sebagai  bahan utama dalam nutriferon.
Nutriferon bukan produk yang cikai, ujian yang mengambil masa selama 40 tahun..jadi produk ini sangat berkualiti tinggi.

Produk yang berkualiti pasti tidak semurah produk rendah kualiti, tetapi amat murah jika kita utamakan kesihatan.
Kebaikan Nutriferon

Inilah wajah saintis yang mencipta Nutriferon
Saintis Nutriferon
Siapa yang memerlukan Nutriferon untuk tingkatkan sistem imun? Sebelum mengetahui siapa yang memerlukan nutriferon, baik kita tengok dulu simpton-simpton yang menunjukkan sistem imun kita lemah.

Simpton lemah sistem imun

1. Mudah selsema
2. Demam
3. Alahan kepada sesuatu ( bukan sebab keturunan)
4. Kalenjer bengkak
5. Ulser
6. Kanser

Punca kenapa Sistem imun lemah.

1. Kurang tidur
2. Stress
3. Diet tinggi gula
4. Ubat-ubatan seperti antibiotik

Selain nutriferon, produk Shaklee yang lain untuk meningkatkan Sistem Imun ialah:
1. Zinc
2. Garlic
3. Vitamin C

Nanti saya akan kupas lebih lanjut mengenai setiap produk diatas termasuk nutriferon.


Harga Retail: RM

Harga Diskaun Saya: RM  (Anda Jimat RM )


*Harga di atas tidak termasuk harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).


Berminat? Hubungi saya segera :
Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat

Soal Jawab : Keahlian Shaklee

Menjadi Ahli Shaklee

Q: Apa kelebihan menjadi ahli Shaklee?
A: Banyak kelebihannya:
1. Kita beli barang, kita dapat point.
2. Kita dapat point, kita dapat cash bonus
3. Kita dapat beli barang dengan harga ahli dan jual dengan harga runcit pada yg lain..disitu ada untung runcit.
4. Kita dapat beli barang Shaklee pada harga promosi mengikut bulan promosi.
5. Diberi akaun online.
6. Kalau berjaya mencecah point tertentu, banyak insentif yg lebih istimewa seperti:
    - percuma kereta, melancong, cash, produk dll.
7. Shaklee syarikat terkenal dan dah lama, jadi tak perlu susah payah nak promote sangat, orang kenal..cuma kita jela kena promote diri kita yang kita ni pengedar Shaklee.
8. Jadi ahli, otomatik jadi pengedar. Samada nak edar atau tak, terpulang. Tiada paksaan.
9. Pembelian boleh secara online atau offline...amat mudah.

Q2: Perlu ke mencari downline?
A: Tak wajib pun cari downline sebab kita boleh jana pendapatan dgn sendiri..banyak sales banyakla income. Kalau banyak downline pun tp tiada sales, tiada juga income. Dlm Shaklee, pendapatan berdasarkan usaha sendiri bukan atas pijak kepala orang bawah...tu istimewa..tiada penindasan. Besides, kita daftarkan ahli baru bawah kita pun, tiada komisen pun cuma sekadar seronok dan menambah point group kalau dia aktif.

Q3: Habis tu, apa kelebihan kalau kita daftarkan ahli?
A: lorr..sudah dibilang diatas, klu kita sorang2 je ahli..kita je la dapat point.sian orang lain yang juga pengguna Shaklee..biarla dia beli dan dia pun rasa point pembelian dia.
Untung dia dapat cash rebate..minimum 5% dari pembelian klu cukup point. Banyak tu..

Q4: Perlu ke renew keahlian setiap tahun?
A: Tak perlu..asalkan kekalkan pembelian setiap tahun..maksudnya asalkan ada urusniaga dikira aktif...klu kompeni lain, ko aktif ke pasif ke..tetap kena renew kan..rugi tu..harga nak renew tu dah boleh beli produk dah.

Q5: Boleh buat dropship?
A: awat tak boleh pulak..mmg ramai dah pun buat lagu tu. Kita order, Shaklee hantarkan. Goyang tangan je taip kat www.shaklee2u.com.my..

Q6: Boleh buat stok?
A: suka hati..tak nak buat stok pun takpa. Order berdasarkan permintaan, tiada kerugiaan disitu.

Q7: modal berapa kalau nak serius berkecimpung?
A: Modal zero. Yg perlu cuma handphone dan internet..premis oun tak payah.dok ja kat umah sambil promote yg kita pengedar..klu tak kenalkan diri sapa yang pun tak tahu.

Q8: Mahu tapi malu la nak promote.
A: Boleh suruh oranglain promotekan kita...tapi sebaiknya diri sendirila..barula ada kepercayaan disitu sbb Shaklee bukan produk cikai. So, don' t worry.
Kita dok tulis luahan hati, viral benda yg tak brapa betul..lagi malu sebenarnya. Ni nak tulis sesuatu yg bawa kebaikkan pada semua, nak malu pa.

Q9: Saya nak jadi ahli Shaklee dgn percuma..macamana?
A: hubungi saya di nombor ini. 013-2783475.
Kursus Percuma: Sharing

Master Roslan: Retire young retire rich


Harga Retail: RM

Harga Diskaun Saya: RM  (Anda Jimat RM )


*Harga di atas tidak termasuk harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).


Berminat? Hubungi saya segera :
Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat

Berjaya dengan Kerja Dari Rumah

Jutawan Surirumah

Sapa kata jadi surirumah takder duit, hanya harap duit suami jer..
itu maybeb erlaku zaman dahulu kala kot..
lani takder dah istilah surirumah goyang kaki tunggu perabis duit suami ja,
Nak tahu macamana jadi surirumah berjaya?
Bisnes online dengan syarikat ternama la..


Ramai kawan saya berhenti kerja hanya untuk bekerja di rumah.. sanggup melepaskan gaji ribu riban untuk menikmati jawatan surirumah dan ibu sepenuh masa disamping duit penuh poket..(( lagi banyak dari masa kerja ofis hour dulu)
wow...jeles dengar..
tapi tiada yang datang bergolek melainkan usaha yang gigih..
dengan Shaklee, usaha gigih dan tak perlu teruk sangat pun sebab kompeni dan produk dah terkenal..anda cuma perlu konsisten.

Ni kawan sekolah saya
Kawan sekolah saya ni Farihah, dia berkecimpung dengan Shaklee selama dua tahun dan kini sepenuh masa surirumah sambil menikmati gaji 5 angka dan bonus2 lain yang tidak pernah dinikmati sewaktu bekerja makan gaji dulu. 

Shaklee bukan sahaja menawarkan pendapatan lumayan, 
anda juga boleh mendapat pelbagai jenis bonus berdasarkan kelayakan
1. bonus kereta
2. bonus melancong ( luar dan dalam negara)
3. bonus umrah ( boleh bawa ahli keluarga)
4. bonus insentif

Peluang yang ada dalam Shaklee

Jika ada yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut peluang jana pendapatan dengan Shaklee, 
jangan malu dan segan untuk hubungi saya.
Jom sama2 menjana pendapatan agar kita dapat menjadi manusia yang boleh berbakti pada orang lain.



Harga Retail: RM

Harga Diskaun Saya: RM  (Anda Jimat RM )


*Harga di atas tidak termasuk harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).


Berminat? Hubungi saya segera :
Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat

Jom Jana Pendapatan Mudah

Jom Jana Pendapatan

Saya Pilih Shaklee

Sekarang ni kos sara hidup sangat tinggi terutama bagi yang tinggal di kawasan bandar. Nak pi mana-mana kena tol
Nak beli barang kena GST
Tapi gaji dok tara tu ja..kalau ada kenaikan pun tak sama kenaikan harga barang.
Harga rumah pulak mampu tengok ja, dah tak mampu milik..
Nak buat lagu mana..gaji kecik..

Jangan dok languk ja..kita dah takleh bergantung harap pada pekerjaan yang hakiki ja
kena cari alternatif untuk tambah pendapatan..tak kira minat ka tidak sebab lani duit nak guna untuk pelbagai kegunaan. Boleh dikatakan second job is necessary right now.

Saya dulu pun banyak gak try jenis2 sumber pendapatan kedua ni...
habaq mai jenis MLM ka, tak MLM ka...tapi bila dah kenal Shaklee..saya terus melekat dan terpikat.
Sebab:
1. Saya memang mencari produk kesihatan yang selamat untuk saya
2. Saya boleh jana pendapatan pasif selain membeli
3. Saya dapat bonus dalam bentuk cash jika point mencukupi.
4. Saya boleh bantu orang ramai untuk menjaga kesihatan.

Saya tak perlu mengeluarkan modal yang banyak, saya cuma sekadar dropship sahaja sebab yang lain semua Shaklee uruskan.
Jangan tak percaya, saya mendaftar jadi ahli dengan percuma.
Kalau nak bayar keahlian pun, RM68.90 je bagi yang tak dapat percuma. (ada cara untu dapat percuma)
Sangat senang bisnes dengan Shaklee:
1. Tak perlu modal 
2. Tak perlu simpan stok ( hanya order bila customer minta)
3. Tak perlu pos ( Shaklee tolong poskan)
4. Tak perlu ada pejabat ( cukup sekadar ada phone dan internet)
sangat senang..
Keuntungan berdasarkan usaha, takde kes tindas menindas dimana macam MLM yg lain dimana kena bayar beribu..untung belum tahu lagi. 
Dah tu kena cari orang sebab komisen dibayar berdasarkan pendaftaran ahli baru..
oh tidak...ini tiada dalam Shaklee..hang usaha lebih, dapatla untung lebih..
tiada stress sebab keahlian seumur hidup asalkan setiap tahun ada pembelian..
tak perlu nak renew walaupun aktif macam sesetengah syarikat..

Masa mula join Shaklee, saya sudah merasa bonus cash sebanyak RM200.00..untuk permulaan, sangat ok sebab saya tiada banyak masa untuk offline seperti buka booth mcm orang lain.. saya masih aktif dengan Shaklee dan tak pernah give up sebab saya seronok share kebaikan Shaklee..ada orang berminat atau tidak, kita tak boleh paksa yang penting niat saya hanya untuk sebarkan kebaikan.

Semoga niat untuk membantu orang lain menjana pendapatan dan menjaga kesihatan, Allah memberi ganjaran yang baik buat kita.

Bagi yang tercari-cari macamana nak tambah pendapatan tanpa menganggu kerja hakiki,
Shaklee adalah jawapannya.

Shaklee adalah syarikat terkenal dan sangat lama dalam industri produk kesihatan



Harga Retail: RM

Harga Diskaun Saya: RM  (Anda Jimat RM )


*Harga di atas tidak termasuk harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).


Berminat? Hubungi saya segera :
Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...