Tips Atasi Senggugut

Senggugut 


Setiap bulan mesti kena lalui perkara yang sama..berdebar-debar je tunggu tarikh nak period kan. Ada orang sampai kena MC, dah menganggu prestasi kerja dan mood kan.
Selepas anda gunakan semua tips ini, andai masih teruk senggugut, langkah terbaik adalah berjumpa dengan doktor untuk mengetahui samada anda mungkin ada masalah dengan sistem pembiakan.

Disini ada beberapa tips yang hopefully boleh membantu anda atasi senggugut.

1. Mandi Air Panas ( Suam)

Air panas membantu melancarkan perjalanan darah dan akan buat anda berasa lebih selesa. Jangan pulak terlalu panas..cukup sekadar suam.

2. Tungku

Guna tungku yg ibu bersalin adalah terbaik tetapi andai tiada, anda boleh isikan air panas dalam botol plastik, golek-golekkan botol plastik tu pada bahagian perut sehingga rasa selesa. Kalau sangat panas, anda boleh balut botol tersebut dengan kain seperti tungku biasa.

3. Supplemen

Terdapat supplemen yang boleh membantu anda atasi rasa tidak selesa semasa haid iaitu GLA.

Apakah keistimewaan GLA Shaklee ini?

GLA Shaklee
GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.  Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini jika diambil secara konsisten, ia amat bagus untuk tekstur kulit  dan akan menjadikan kulit lebih berseri.

Kebaikan GLA COmplex Shaklee :


· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
· Meningkatkan kesuburan.
· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
· Membantu menangani ekzema.
· Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Menguatkn immuniti badan.
· Mempelahankn process penuaan.
· Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
· Mengawal kencing manis
· Mengawal kolesterol.
· Bagus untuk saraf. 


Siapa yang boleh ambil GLA?

GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah
1.  jerawat 
2. menstrual,
3. Sindrom monopause 
4. darah tinggi 
5. kencing manis

Ada bonus kalau beli GLA ni sebab dia ada vitamin E yang asli. 


Testimoni

Testimoni 1

Testimoni 2



Harga Retail: RM 96.73

Harga Diskaun Saya: RM   (Anda Jimat RM )


*Harga di atas tidak termasuk harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).


Berminat? Hubungi saya segera :
Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...