Duniaku Sihat Mengucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa Kepada Semua Pembaca Muslimin Muslimat.

Duniaku Sihat Mengucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa Kepada Semua Pembaca Muslimin Muslimat.

TAMPIL KURUS DENGAN SHAKLEE

Nak Atasi Sembelit Tapi Kurus Pulak.

Bulan ni saya dihubungi kawan sematrik dulu. First time dia hubungi saya dengan tujuan Shaklee.

Dia nak dapatkan produk Shaklee untuk atasi sembelit. Selepas consult dengan dia, rupanya dia seorang yang kuat minum air dan takde masalah untuk makan buah dan sayur..rupanya boleh juga ya dapat sembelit.

Saya pun syorkan Herblax. Sembang punya sembang dia berminat nak dapatkan beberapa produk Shaklee yang lain sebab dia nak cantikkan kulit juga. Sebelum ni pernah pakai produk local hingga rosakkan kulit muka. End up, dia daftar jadi ahli sebab promosi gila-gila bulan ni.( rugi tau tak grab)

Selepas seminggu dia consume Herblax sahaja, dia akui..seronok sangat dapat buang tanpa risau lagi. Dia pernah consume produk Nxxx xxxxx, perut sangat memulas hingga menganggu kerja..tapi bila Shaklee, ok je..alhamdulillah serasi.



Masuk minggu kedua, kawan saya mula tambahkan beberapa produk lain iaitu;
1. Lecithin
2. ESP
3. Vitamin C

Dari susah nak berpeluh, jadi mudah nak berpeluh sejak amalkan Lecithin. Vitamin C pulak buatkan kulit dia makin ok dan jerawat makin kecut..wallawei..sapa tak seronok kalau kawan aka pelanggan dapat kesan positif dalam masa yang tak sampai sebulan walaupun tiada bahan kimia terlarang kan..serasi betul Shaklee dengan kawan saya ni.

Testimoni kawan saya
Testimoni kawan saya
Hari ni, dia hubungi saya bagitahu dia dah makin mengecil. Baju dulu saiz XXL kini L. wei..tak sampai sebulan kot..
Tanpa exercise okay sebab dia agak sibuk..
Yang bestnya...dia timbang berat naik..tapi saiz mengecil..
Itulah yang dikatakan inchloss..bukan weightloss.

Ya Allah..sangat bersyukur dan rasa seronok sangat..walaupun dia yang kurus..rasa aura kurus tu sampai ke diri sendiri..



Sapa yang nak merasai apa yang kawan saya sedang hadapi ni,
Dialu-alukan sangat untuk hubungi saya.

Syarat utama hanyalah konsisten.




*Harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).





KEKAL POSITIF DIKALA MENOPOUSE


KEKAL POSITIF DIKALA MENOPOUSE

-----------------------------------------------------------

Perkataan menopouse boleh jadi satu perkataan yang seram walaupun ia adalah hakikat.

Kena set dalam minda, itu adalah proses kehidupan bagi seorang wanita.

Barulah penerimaan kepada menopouse tu lebih baik.

Bila lebih baik, ia akan kurang stress dan semua kesan akibat menopouse dapat di tangani dengan baik.

.

Nak tak nak kena terima hakikat apabila menopouse, hormon wanita akan berkurang.

Bila hormon terjejas, akam ada beberapa perkara lain juga mendapat kesan.

Seperti:

1. Kulit mengendur

2. Tulang mula merosot

3. Kekeringan pada anggota sukit

4. Moody

5. Keguguran rambut lebih ketara

6. Rabun dll.


Perkara diatas bukanlah satu masalah besar jika kita mula menjaga diri kita dari awal.

Maksudnya kena ada persediaan awal fizikal selain mental.

Sbb bila ada perubahan pd fizikal, sedikit sebanyak akan beri kesan kpd mental.

.

Jadi, ada beberapa perkara yg boleh dipertimbangkan oleh wanita yg bakal atau sedang hadapi menopouse iaitu :


1. Penjagaan makanan

===================

- banyakkan pengambilan makanan yg semulajadi dan yg mampu back up masalah yg timbul akibat menopouse.

Contoh: jika sebelum ni tidak pernah ambil susu, mesti usahakan dapatkan nutrisi kalsium.

- jika dibimbangi tidak mampu dpt semua nutrisi dr makanan, boleh back up dgn supplemen yg selamat.


Contoh: 

1. GLA- untuk rawat masalah hormon.sangat sesuai utk wanita.

2. OSTEMATRIK- Bekalkan kalsium dan mineral yg diperlukan badan.

3. BKOMPLEKS- Elakkan stress

4. ESP-bekalkan protein mencukupi agar sel-sel badan dpt dibaiki dan dibina dgn baik.

5. Carotomax- vitamin A baik untuk mata

6. Kolagen- mengurangkan gejala kekenduran pd kulit dll.

GLA


2. Bersenam yg ringan

====================

- darah dapat mengalir dengan lancar.

-tingkatkan metabolisme badan.


3. Kurangkan stress

=================

-stress mampu merosakkan sel badan 


4. Banyakkan ibadat

================

- makin dekat dgn pencipta, makin bahagia kita. Org yg bahagia, hatinya tenang.Hati yg tenang, kesihatan akan jd lebih baik.

.

Semoga kita dapat hadapi hari tua dengan indah, dengan sihat dan bermakna.

Mari tingkatkan kesihatan dengan supplemen yang baik.


#pengedarsahshaklee

#jomsihat

#CodPuchong

#shaklee


📱013-2783475

📱013-2783475


www.duniakusihat.com

Harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...