Anak Anda Tiada Selera Makan?

MEAL SHAKES

Anda pasti risau bila anak kesayangan tidak mempunyai selera makan dan berat badan tidak seiring dengan pertumbuhan badan. Anak-anak kecil ni kita perlu eksperimen makanan yang sesuai dan berkhasiat. selalunya sayuran pasti kena reject, tapi ada kaedah lain yg anak anda tetap dapat nutrisi yang hampir sama dengan anda memberi sayuran kepada anak anda sekaligus membantu dia membesar dengan normal.

Hari ini saya ingin berkongsi pengalaman sendiri tentang produk yang berjaya menaikkan selera makan anak saya sekaligus berat badannya iaitu Mealshakes. Baru sebekas guna, terus balik kampung masa cuti Deepavali baru-baru ini, ramai yang menegur tentang perubahan susuk tubuh anak saya yang kelihatan lebih berisi dari sebelumnya. Syukur yang penting tidak la sampai obes.

Disebakan anak saya sangat suka Mealshakes walaupun pertama kali minum, saya selalu gunakan mealshakes untuk pujuk dia ambil vitamin C dan multivitamin..jadi ibu kena pandai berunding..yang penting win-win situation.
Meal Shakes
Siapa yang memerlukannya?
Golongan Yang Memerlukan Meal Shakes
Apa Kebaikan Meal Shakes ini?
Kebaikan 1

Kebaikan 2

Testimoni
Testimoni 1
Testimoni 2
Testimoni 3

Jika anda membeli mealshakes dengan saya, saya akan bimbing anda dengan resipi yang saya selalu buat untuk anak saya yang cerewet itu. In Sha Allah anak anda juga akn suka resipi itu.
Untuk harga lebih istimewa jika anda membeli lebih banyak produk.
Selamat mencuba.

Harga Retail: RM 120.58

Harga Diskaun Saya: RM 113.00 (anda jimat RM 7.58)

*Harga di atas tidak termasuk harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).

Berminat? Hubungi saya segera :
Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat

Peppermint-Ginger Plus

Peppermint-ginger Plus

Harini nak update blog dengan produk yang luarbiasa hebatnya dengan harga berpatutan.

Kalau anda jenis susah nak telan supplemen sebab bau dan rasa yang tidak enak, dengan Peppermint-ginger pasti buat anda tidak menyesal.

Selain khasiat yang banyak, baunya cukup menyegarkan dan rasa sedap apatah lagi jika di bancuh bersama teh o panas..

Peppermint-ginger ni antara produk Shaklee yang mampu milik dan sesuai untuk :

1. Ibu hamil yang kerapa mengalami loya dan pening
2. Mabuk perjalanan
3. Masalah angin
4. Masalah sakit pinggang
5. Gastrik

Dan lain- lain lagi.
Peppermint -Ginger Plus
Kandungan:
Kandungan bahan

Kebaikan:


Testimoni:
Testimoni 1
Testimoni 2
Testimoni 3

Jika berminat untuk mencuba produk ini, boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut.

Harga Retail: RM 47.70

*Harga di atas tidak termasuk harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).


Berminat? Hubungi saya segera :
Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat

Kebaikan Lecithin Yang Wajib Anda Tahu

Kebaikan Lecithin yang Anda Wajib Tahu

Kalau anda ingin kurus atau ingin kuatkan daya ingatan, Lecithin antara produk yang disyorkan. Kenapa Lecithin?

Lecithin Shaklee ini diestrak dari kacang soya organik bukan GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.
Lecithin Shaklee


Antara kebaikan Lecithin:

(1) Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan sehingga to 6000 – 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini.

 (2) Kenapa org yang nak kurus suka Lecithin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak). Tahukah anda bahawa Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan. 

(3) Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.

 (4) Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

 (5) Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

 (6) Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.


(7) Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

 (8) Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.. 

(9) Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.

 (10) Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang & sistem penghadaman.

 (11) Lecithin adalah zat utk kecantikan .. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

 (12) Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala-gejala menopause.

 (13) Lecithin bersama unsur-unsur lain digunakan utk membuat BILE . BILE ni fungsinya ialah mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat-zat seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.

Pengemulsi Lemak

Testimoni

Penangan Lecithin


Harga Retail: RM 55.65

*Harga di atas merupakan harga bukan ahli dan  tidak termasuk harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).

Berminat? Hubungi saya segera :
Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat

Vitamin E

VITAMIN E

Disebabkan bulan ni promosi Vitamin E, disini saya ingin berkongsi kebaikan Vitamin E Shaklee yang maybe selama ini ada yang tak tahu.
  • 1 tablet Vitamin E Shaklee mengandungi 400iu.
  • Selain untuk dalaman, Vitamin E Shaklee juga boleh digunakan untuk luaran sebagai masker dan losyen untuk memudarkan parut.
  • Dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif.
  • Mengandungi 10mg selenium semulajadi untuk mebantu tubuh kita menyerap Vitamin E, penyaktoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium, mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Kebaikan Vitamin E

  1. Melindungi jantung
  •          Pengambilan 2 tablet sehari dapat memberi kesihatan yang baik untuk jantung.
  •          Melindungi sel-sel darah merah 
  •          Mengurangkan tekanan darah
  •          Menghalang platlet darah melekat ke dinding arteri
  1. Mempertingkatkan kemampuan reproduktif
  •          Mampu meningkatkan bilangan sperma.
  1. Anti-penuaan
  •          Melambatkan kesan penuaan
  •          Mengurangkan kedut, garis halus, akne dan bintik penuaan (jeragat)
  •          Memulihkan tekstur kulit dan tona muka.
  1. Anti-oksidan tinggi
  •          Pengambilan 3 biji sehari untuk anti oksidan yang kuat dan berkesan melawan            kanser
  •          Mengukuhkan sistem imun
  •          menghalang dan melambatkan pertumbuhan tumor
  •          Mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas                 
  1. Memperbaiki Arthritis
  •  Meningkatkan kenajalan salur darah
  •  Merawat bahu kejang
  •  Merawat pening
  •  Merawat buasir
  •  Merawat urat varikos

  1. Menghalang keguguran
  • Merawat sindrom pra haid
  • Merawat sindrom menopous
  • Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin dan keguguran

  1. Membaiki parut
  • Memperbaiki bengkak dan ulser kulit
  • Boleh dikenakan terus pada kulit untuk merawat parut
Untuk mengandakan kesan anti-oksidan optimum, digalakkan mengambil Vitamin E bersama-sama :
1. Vitamin A
2. Vitamin C
Promosi Vitamin E

Harga Retail: RM 157.94 ( Percuma satu botol)

*Harga di atas tidak termasuk harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).


Berminat? Hubungi saya segera :
Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat

Petua Awet Muda

Petua Awek Muda
Gambar Hiasan: Petua Awek Muda

Petua Awet Muda


1 : Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, amalkan petua ini. Urutkan wajah kalian tu dgn air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat nabi 3 kali. Amalkan setiap hari urutan ini.

2 : Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, minum air dan biarkan ia di dalam mulut selama 10 saat dan sambil itu selawat 3 kali. Kemudian, baru diteguk. Air Liur ada enzim yang boleh jadi ubat.

3 : Amalkan memotong kuku atau rambut pada hari-hari yg baik iaitu Isnin, Khamis dan Jumaat. Selain itu, amalkan menanam kuku/rambut yang dipotong atau gugur.

4 : Semasa berdandan di waktu pagi baca selawat Nabi di kedua tapak tangan dan raupkan ke muka berserta niat dalam hati supaya di indahkan wajah seperti Nabi Yusuf. Amalkan setiap pagi.

5 : Untuk melihat wajah kita agak muda daripada umur kita, amalkanlah petua ini dengan jujur dan ikhlas. Senang sahaja, pertama, setiap kali selepas solat subuh bacalah surah yusuff, kemudian minum air suam sebanyak tiga teguk sahaja. Wajah kalian akan kelihatan muda daripada umur sebenar kalian.

6 : Hafalkan ayat 35 ~38 surah Al-Waqiah. Bacalah dalam hati setiap kali mandi untuk curahan pertama, mulakan dari kepala.

7 : Amalkan bangun pagi dan mandi embun. Usap embun dari hujung daun pada wajah, rambut dan kulit badan. Khasiat air embun amat banyak. Wajah kalian akan berseri dan tubuh badan menjadi sihat serta awet muda.

8 : Amalkan mandi air telaga sulung iaitu air telaga yang diambil pada waktu pagi sebelum ada orang lain mengambilnya terlebih dahulu daripada kita. Mandilah sebelum air telaga itu ditimba orang. InsyaAllah wajah akan berseri dan badan sentiasa ramping.

9: Muka kita biasanya akan berminyak selepas bangun dari tidur. Inilah masanya untuk mengamalkan urutan wajah. Gunakan jari telunjuk kedua-dua belah tangan dan di letakkan di bawah mulut (dagu). Pusingkan jari kalian ke pipi, pipi ke hidung dan seterusnya ke bahagian dahi. Lakukan setiap pagi di susuli dengan meminum air suam sebelum mengambil sarapan pagi. Perlu diingat, jangan sesekali mengurut wajah kalian dari atas ke bawah kerana ia akan mempercepatkan proses kedutan.

Kalau nak tambah lagi, makan makanan yang berkhasiat untuk kulit muka.Malas atau kadang2 tak berdisiplin? Kami ada solusinya. Nak tahu apa dia..sila klik link berikut:




Berminat? Hubungi saya segera :

Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat

Shaklee di Penang Star Walk

PENANG STAR WALK


Berminat? Hubungi saya segera.

Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat

Set Bajet Kulit Cantik

SET BAJET UNTUK KULIT


Untuk anda yang mencari set bajet untuk kulit, disini saya tunjukkan beberapa produk yang boleh menjadikan kulit anda awesome jika anda konsisten.Dengan harga yang rendah dan boleh diguna seisi rumah, selain mendapat kulit yang cantik banyak lagi kebaikan lain dari supplemen ini.



1. ESP
  • melambatkan kesan penuaan- asid amino dalamnya penting utk membina otot, kuku, rambut, darah, kulit dll.
  • kaya dengan isoflavones bersamaan fungsi dgn hormon wanita.
  • mengurangkan kedutan 
  • mengurangkan kesan parut
  • mengembalikan radian kulit
  • membaiki pigmentasi
2. VITAMIN C
  • merangsang membentuk kolagen
  • mengelakkan kulit kering dan kasar
  • mencerahkan kulit
  • meningkatkan sistem imun
  • melambatkan penuaan
3. B KOMPLEKS

  • meredakan stress
  • menukar makanan kpd bentuk tenaga
  • mencegah anemia
  • membantu pembinaan sel-sel baru

4. VITAMIN E

  • anti penuaan
  • anti oksidan yg kuat
  • membaiki parut

Produk tambahan untuk kulit:

  • Collagen
  • Carotomax
  • Alfalfa/ herblax - detoks
  • Vivix

Bulan ni ada promosi pembelian ESP


Beli 7 dengan harga 6



Beli 2 diskaun 5%



TESTIMONI



Testimoni 1


Testimoni 2


Harga Retail: RM 445.25 satu set.


*Harga di atas tidak termasuk harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 Sabah/Sarawak).

Berminat? Hubungi saya segera :

Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat



Rahsia Penjagaan Wanita

Rahsia Penjagaan Wanita

Jadi wanita ni banyak hal kena jaga. Orang cakap complicated sket, tapi kena amik tau la sebab nak pakai lama kan badan kita ni. Antara masalah yang kerap di alami oleh wanita terutama yang dah beranak pinak ni:

1. Kentut vagina 
Selama  ni ingat punggung ja kentut, rupanya vagina pun boleh kentut juga..tu maknanya dah loose la tu..

2. Keputihan 
 Ini disebabkan pemakanan dan tindakan bakteria.

3. Longgar
Terutama selepas bersalin, standard la kan..tapi takkan nak biar longgar sampai bila2..kena la wat sesuatu.

4. Senggugut

Banyak lagi la..takkan ampa tak tau kan.dah nama wanita.

So, kena pulak anda ni jenis yang tak suka jamu..lagi la payah.Kadang-kadang jamu ni pun kita tak tau dos dia cukup tak atau jamu ni diluluskan tak oleh kementerian kesihatan sbb banyak dah kes jamu ni dia guna bahan kimia bahaya..dia buh nama jamu tp sebenarnya bukan jamu. Jadi, silalah berhati-hati.

Jangan risau, dengan Shaklee semua masalah di atas ada penawarnya iaitu ALFALFA.


Antara kebaikan Alfalfa ni:



TESTIMONI


Testimoni Alfalfa

Testimoni Keputihan

Testimoni Grip

Nak tahu lebih lanjut berkenaan ALFALFA ni, boleh klik link berikut:


Takkan nak baca testimoni ja..cuba la sendiri baru tau kesannya. In Sha Allah jika konsisten, anda takkan menyesal sebab banyak kebaikan ALFALFA ni..seisi rumah boleh guna..tak rugi. Saya dulu bermula dengan botol kecil, sekarang terus beli botol besar..heehhehe. Kalau nak dapat harga istimewa boleh hubungi saya.

Harga Retail: RM56.98 (330 tab), RM103.35 (700 tab)

*Harga di atas tidak termasuk harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).

Berminat? Hubungi saya segera :
Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat

Rawatan Untuk Kulit Bermasalah dengan Shaklee

Jom Rawat Kulit Dengan Shaklee

Sebelum ni pun pernah saya tulis berkenaan kulit sebab inilah permulaan saya terjebak dengan Shaklee. JSaya joinShaklee sebab produk bukan sebab nak bisnes pun. tak pikir komisen bagai.

Saya antara jutaan manusia yang bermasalah kulit sejak remaja. Pelbagai produk dah cuba dari murah sampai ke mahal..antara jenama mahal yang saya pernah guna SK11, dematologica, kose, produk dr kulit dll..tapi ada satu produk tempatan tu telah merosakkan muka saya ( ada bahan hydroquinone dll).Masa tu mana pikir bahan kimia terlarang ka tidak, asalkan dapat jadi putih, cantik, mulus dll. Bila saya berhenti pakai, terus muka saya jadi kusam. Kalau letak tangan sebelah muka, tangan saya lebih cerah..kesannya sampai sekarang muka kusam masih ada cuma tidakla seteruk dulu. Saya menyesal sangat.

Sekarang Alhamdulillah sejak berkenalan dengan Shaklee, saya dah mula jatuh cinta dan akan terus setia dengan Shaklee. kenapa..sebab saya amat yakin dengan produk ni. 

Disini, bagi anda yang ada masalah kulit. Mula-mula sekali anda perlu detox dulu badan anda. Kalau toksin banyak, amik supplement pun tak lut..takda kesan.

1. Proses detoksifikasi.

Untuk detoks, produk yang sesuai ialah:

A. Herblax ( detoks usus)
RM55.65


2. Alfalfa (detoks darah). 
RM56.98 (S) / RM103,35 (L)


Anda boleh pilih salah satu. Saya pilih Herblax sbb pada mulanya saya mmg susah membuang. Tapi sekarang saya tambah alfalfa untuk melengkapkan proses detoksifikasi saya. Alfalfa saya ambil setiap hari manakala Herblax ikut keadaan. Jika tak membuang atau makan makanan yang banyak berlemak, saya akan ambil herblax.

2. Set Rawatan Dalaman.

Kecantikan luaran kan bermula dari dalam. Kalau tak da bajet cukup, fokus pada set untuk dalaman dulu. So, apa yang saya ambil dulu dan sekarang?

A. Set Asas

1. Vitamin C
RM 98.05


2. Vitamin E
RM157.94

3. B Kompleks
RM56.98

B. Set Tambahan untuk dalaman

Set tambahan ini untuk menambahkan lagi kecantikan kulit disamping mempercepatkan kulit menjadi vogue. Saya telah tambah ESP. Kesan bukan hanya nampak pada muka, juga tapak kaki sudah tidak merekah seteruk dulu lagi.

1. ESP
RM159.00
2. GLA ( bagi masalah jerawat ketika haid)
RM 96.73
3. Collagen
RM315.88
4. Carotomax
RM78.44

C. Set Luaran

Set luaran ni maksudnya produk yang mencuci muka kita secara luaran. Dalam shaklee ada dua set iaitu
1. Nutriwhite- untuk yang tinggal parut dan bukan kategori jerawat kronik.
     Saya guna produk dalaman dulu baru beli produk luaran ni sebab tak cukup bajet. Produk luaran ni pun beli berperingkat. Tapi alhamdulillah, sangat puas hati.

2. Enfuselle- terbahagi kepada dua set
a. normal - kulit berminyak


b. kulit kering

TESTIMONI



Testimoni Vitamin C



Selamat mencuba. Mata dah ngantuk..nanti saya update lagi. Andai anda berminat, boleh hubungi saya untuk saya membantu anda mengikut bajet disamping harga istimewa.

*Harga di atas tidak termasuk harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).

Berminat? Hubungi saya segera :
Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat

Cara Atasi Masalah Keguguran Rambut dengan Shaklee

Elakkan Keguguran Rambut dengan Shaklee

Harini saya nak pegi HQ Shaklee, nak beli syampoo Prosantee. Baru teringat belum tulis artikel pasal rambut gugur pun lagi. Meh sini saya share pasai pa saya nk pakai set syampoo Prosantee ni.

Saya memang mengalami masalah keguguran rambut..lama dah..dan selama itu juga saya mmg mencari produk yg sesuai utk atasi..sampai la saya berkenalan dengan Shaklee baru tau Shaklee ada keluarkan syampoo sendiri.

Shaklee ni dia sangat menjaga mutu produk dia jadi bahan dalam produk dia bukan bahan kimia terlarang..produk dia based on organik selaras dengan motto dia..always safe..always efficient and always green.

Apa bestnya syampoo Prosantee ni.

Dalam rangkaian penjagaan rambut Prosante ni sebenarnya ada dua jenis shampoo iaitu Purifying Shampoo dan juga Revitalizing Shampoo. Yang Purifying tu sesuai untuk mereka yang mempunyai rambut berminyak. Revitalizing tu pulak untuk rambut kering. saya memang sukakan yang jenis Revitalizing ni, sebab ia tak mengeringkan rambut. Kalau Purifying mungkin tak berapa sesuai dengan saya memandangkan ia sesuai jika mempunyai rambut yang berminyak.
Purifying Syampoo
Revitilizing Syampoo
Bila dah pakai shampoo kenalah gandingkan dengan perapi pula. Perapi ni pun ada dua jenis iaitu Lightweight conditioner dan juga Replenishing Conditioner. Baunya harum, bila pakai ni rasa segar je rambut fresh tanpa bau yang tidak menyenangkan. Perapi pun penting juga tau..kalau korang guna shampoo pastikan ganding bersama kawannya iaitu mana-mana perapi barulah rambut tak kusut, senang diurus. Dan juga shampoo ni boleh dipakai setiap hari. 
Replenising Conditioner
Lightweight Conditioner
Rambut ni kan mahkota bagi perempuan dan sebenarnya utk lelaki juga..takkan nak orang panggil awak pakcik kot sedangkan usia baru 20 tahun..malu meh..Yang perempuan bertudung pulak jangan rasa selamat sangat pakai tudung sbb awak bukan bertudung 24jam..jangan sampai bila buka je tudung, alamak aii..dah la bau hapak, kelumumur lagi..dan mcm2 la..so jaga imej kita ok..

Kandungan Bahan Revitilizing Shampoo

Kebanyakan shampoo boleh mendatangkan masalah pada rambut dan kulit kepala, bukan menyihatkannya kerana kandungan bahan kimianya. Rambut kita ni ada minyak semulajadi yang memang diperlukan. Dengan memilih shampoo yang salah anda akan kehilangan minyak semulajadi ni dan lama kelamaan boleh menyebabkan keguguran rambut yang kronik. Ini kerana kekuatan rambut telah tiada. Takut pulak kan, nak bagi rambut wangi dan terjaga dapat pula penyakit.

Kelebihan Revitizing Shampoo ni adalah ia takkan mengeringkan rambut kita walau dicuci setiap hari. Revitilizing Shampoo ni boleh menyihatkan kutikel rambut dan membuatkan rambut jadi lembut.

Revitilizing Shampoo ni juga adalah PH Balance. Apakah PH Balance ni? Maknanya ia tidaklah terlebih berasid dan tidak juga terlebih beralkali. sabun mandi pun ada yang PH balance ni. Maknanya takkan mengeringkan kulit kita.

Revitilizing Shampoo dan Purifying Shampoo Tidak Mengandungi SLS dan SLES.

Ramai ambil maklum pasal kandungan SLS, SLES ni terutamanya. Tapi kena faham betul-betul, ejaannya boleh buat korang keliru. JANGAN AMBIL SLS (Sodium Laureth Sulfate) dan SLES (Sodium Lauryl Ether Sulfate). TAPI BOLEH AMBIL Sodium Lauryl Sulfoacetate. Nampak macam sama tapi tidak serupa ye. Beza sangat antara keduanya ni.

Apa bahayanya SLS ni. Ia seringkali dikatakan boleh menyebabkan kanser pada manusia. Kerana ia adalah bahan pencuci yang berasaskan bahan kimia yang biasa kita jumpa dalam mana-mana bahan pencuci seperti sabun atau shampoo. Susah nak jumpa sabun atau shampoo yang tiada bahan ini melainkan ia organik. Kebiasaannya ia digunakan untuk membolehkan sesuatu produk tu menghasilkan buih yang banyak. Dan berita baik  adalah shampoo prosante shaklee ni TIADA SLS.

Rangkaian shampoo prosante revitalizing dan purifying ni tiada bahan SLS tetapi mengandungi SODIUM LAURYL SULFOACETATE yang selamat digunakan. Kerana bahan ini dihasilkan dari minyak kelapa dan kelapa sawit. Haa tak takut nak guna kan, bahan semulajadi ni. Tiada bahan kimia ye. Ia juga tidak akan mengeringkan kulit korang. Yelah kalau nak pilih syampu pun mestilah pilih yang selamat ye bukan nak kira yang murah je kan. Dan rangkaian shampoo dan perapi prosante ni bukanlah mahal pun. Berbaloi dengan selamat dan berkesan seperti tagline Shaklee.

TESTIMONI

Berminat? Hubungi saya segera :
Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...